Zrušiť

(VIPstamps4U) ~ ČSSR: naše najkrajšie známky

38 €
Typ: Predaj, z dňa 15. 8. 2021 (č. 34879886)

<u></u><u></u> Predám poštové známky (stamps/briefmarken/timbres) - štvorbloky československých známok, ktorých emisia začala v 2. polovici 50tych rokov minulého storočia. Po smrti J.V.S. a K.G. v r.1953 došlo k obrodeniu politického i kultúrneho života. To sa prejavilo aj v známkovej tvorbe, kde dovtedy povinné hviezdy, kosáky a kladivá začali postupne nahrádzať vkus a estetika. Známky získali najvyššie ocenenia na medzinárodných filatelistických súťažiach, poriadaných európskou FEPA i svetovou organizáciou FIP. Známky z kultovej série "Motýle 1961" sú považované laickou i odbornou verejnosťou za najkrajšie československé známky vôbec.

<u></u><u></u>Štvorbloky pochádzajú z pôvodných vydaní známok - tlačových listov formátu 2x5 (desaťblokov), ktoré patria k najvyhľadávanejším exponátom čs. filatelie s veľmi zriedkavým výskytom. Štvorbloky sú bez pečiatky s neporušeným originálnym lepom a niektoré sú doplnené o pamätnú obálku FDC s pečiatkou prvého dňa vydania známok. Cena za jednu snímku je 38.-€, pri odbere viacerých snímok Vám ponúknem zľavnenú cenu, pri odbere nad 100.-€ je poštovné zdarma.

<u></u><u></u> Predám poštové známky (stamps/briefmarken/timbres) - štvorbloky československých známok, ktorých emisia začala v 2. polovici 50tych rokov minulého storočia. Po smrti J.V.S. a K.G. v r.1953 došlo k obrodeniu politického i kultúrneho života. To sa prejavilo aj v známkovej tvorbe, kde dovtedy povinné hviezdy, kosáky a kladivá začali postupne nahrádzať vkus a estetika. Známky získali najvyššie ocenenia na medzinárodných filatelistických súťažiach, poriadaných...

Predajca Vilo Nehodnotený Člen od júla 2021
V
38 €
Martin
Zobraziť kontakty